När våren smyger sig på är det dags att ta tag i trädgården. Vad är då inte bättre än att finna inspiration på en av trädgårdsmässorna i Stockholm? Här tipsar vi om några av de mest populära mässorna för just växter och trädgårdar. Boka hotell i Stockholm och planera din resa direkt.

Intresserad av växter, trädgård och allt härligt runt omkring? Då är det dags att ta sig till Stockholm för att besöka Stockholms trädgårdsmässa eller Nordens största trädgårdsmässa, Nordiska trädgårdar. Ett besök på någon av dessa mässor kommer ge dig mycket inspiration och många bra tips, samtidigt som du får träffa och umgås med likasinnade. Här kan du hitta ledigt hotell i Stockholm till rätt pris, perfekt för en skön weekend i växternas tecken.

Har du även tid att besöka någon annan mässa i andra delar av landet är dessa några att välja på:

  • Stockholms trädgårdsmässa, Kistamässan i Stockholm
  • Nordiska trädgårdar, Älvsjömässan, Stockholm
  • Hem & Trädgård, Wisby Strand, Gotland
  • Lisebergs trädgårdsdagar, Liseberg, Göteborg
  • Trädgård och uterum, Villa Långbergs, Tällberg

Om du är intresserad av att besöka en mässa internationellt kan du kika in hela listan på trädgårdsmässor runt om i världen här.

Nordiska trädgårdar i Stockholm – nordens största trädgårdsmässa

Nordiska trädgårdar är nordens största mässa för den som är intresserad av växter, blommor och allt som hör till. Här samlas upp till 400 utställare varje år för att vara med och inspirera till fantastiska trädgårdar, skriver man på Leva&Bo. Med upp till 60 000 besökare varje år är intresset och trycket väldigt högt.

Här kan man som besökare ta del av föreläsningar, workshops, deltaga i tävlingar och mingla runt bland mediefolk. Samtidigt har man chansen att få svar på alla sina frågor för att utveckla sina ”gröna fingrar”.

Det blir helt enkelt en blomstrande skön weekend i Stockholm i vår. De enda som krävs är att boka ett hotell i Stockholm i tid och boka biljetter för att inte missa chansen att få besöka mässan. I Stockholm finns även mängder av fina parker och trädgårdar, allt för att kunna maxa inspirationen under vistelsen.