Nu är det inte många månader kvar till sommaren. Och den kommer inte en sekund för tidigt, tycker nog de flesta. Det är härligt att få vara ute i solen och naturen – och särskilt för de som har en uteplats. Här är några tips på hur du fixar i ordning uteplatsen till en bekväm plats inför årets värmesäsong. Bädda för din sommarlathet med förberedelser som gör att du slipper smutsiga fötter, oväntade regn, hungersnöd och mörka nätter.

Vi vet alla hur nyckfull den svenska sommaren kan vara. Vädret som vänder inom loppet av några sekunder. Och för att inte bli tagen på sängen kan en markis vara en bra idé. Det hittar du till exempel på: https://www.rosahuset.com/kategori/markisväv. För visst är det skönt att slippa behöva täcka över vinglasen och stressa in med kuddar och sittdynor för att de inte ska bli blöta.

På en mysig uteplats sitter man gärna ett tag – även när mörkret kryper sig på. Kom därför ihåg att belysning är viktigt! Ljusslingor, lyktor och levande ljus gör de ljumma sommarkvällarna ännu ljuvligare. Det är bara du och dina gäster som ska få avgöra när festen är över – oavsett tid på dygnet.

Men glöm inte bort att äta också. Och vad äter man på en uteplats? Man grillar såklart! Oavsett om det är en murgrill eller en enkel klotgrill på hjul som du stuvar undan när säsongen är över – ingen kan motstå grillat på sommaren.

Barfotavänlig uteplats

Ett däck gör övergången mellan uteplatsen och resten av hemmet mer sömlös. Du kan gå barfota och möblerna står stabilare. Men jobba inte i onödan – det kan ofta vara mycket vackrare att utgå från naturen som redan finns där, snarare än att förändra den. Få uteplatsen att passa omgivningen – snarare än tvärtom.

Vill du lära dig hur man bygger ett däck? Det är egentligen inte särskilt svårt. Se videon nedan för vidare instruktioner: