Stockholm är känt över hela världen för att vara den gröna staden och det finns underlag för att staden ska kunna kallas för det. Staden är fylld av gröna parker och markområden som skapar en levande och grön miljö med växtlighet. Utöver parkerna finns även flera vackra trädgårdar och de skapar verkligen en stad som blomstrar året om.

Besökare i staden kan ta sig från innerstadens puls och hitta lugnet i en av de trädgårdar som staden har att erbjuda. De kan bli ett bra utflyktsmål på Stockholmsbesöket som visar upp stadens blommande tillgångar. Rosendals trädgård och Bergianska trädgården är de två största och mest kända trädgårdarna.

“En trevlig blomsterhandel finns också där det går att hitta fina växter att ta med hem.”

Oasen i storstaden

På Djurgården ligger Rosendals trädgård och här har årstiderna satts i fokus vilket gör att det inte spelar någon roll vilken tid på året ett besök är. Här går det alltid att njuta av det floran har att erbjuda för stunden. En trevlig blomsterhandel finns också där det går att hitta fina växter att ta med hem. Norr om staden vid Brunnsviken mitt emot Hagaparken hittar vi Bergianska trädgården. Den här trädgården skiljer sig från Rosendals trädgård och är mer av ett museum för växter. Här går det att hitta allt från gräsytor prydda med vackra blommor till örtträdgård och växthus. Oavsett vilken trädgård som besöks är det hög klass som erbjuds besökarna. Det går att sitta ned för att ta en kopp kaffe och bara njuta av atmosfären. En stilla oas som tar besökaren bort från storstadens stress.