Ett inglasat uterum, oavsett om det är en terrass, balkong eller ett fristående rum, är en stor tillgång. Du kan göra det till en oas för dig själv och de du delar det med. En mysig fristad fri från krav och bekymmer.

Ett inglasat uterum känns ofta magiskt på något vis. Som ett slags mellanting mellan att vara utomhus och inomhus. Att känna känslan av att du sitter utomhus utan att besväras av vädret utanför.

Så får du till mysfaktorn

För att få till den där magiska mysfaktorn finns några få saker du kan göra. En sak som alltid fungerar är olika sorters ljusslingor som antingen kan sitta i taket och efterlikna en stjärnhimmel eller på en vägg för att ge en mysig belysning. Populärt är även fina lyktor med antingen levande ljus eller batteridrivna ljuskällor. En annan viktig del är en mysig sitthörna av något slag, där spelar storleken på sitt uterum en stor roll. Men oavsett om du får plats med en ordentlig soffa eller en mysig liten fåtölj eller annan sittmöbel är det viktigt att du inreder rätt. Hos Varuhus1 hittar du allt från plädar och kuddar till ljusslingor för att billigt kunna inreda din mysiga uteplats. Men det är viktigt att du börjar med att välja de större möblerna och därefter går in på inredningsdetaljer. Anpassa uterummet efter hur många människor som brukar vara där snarare än hur många som kan vara där.

Använd växter

För att ditt uterum ska kännas levande och naturligt är det väldigt populärt att inreda med växter av olika slag. Du kan till och med skapa ditt egna växthus i ditt uterum. Det har blivit allt vanligare att vilja odla eget i sina uterum. Exempel på vad du kan odla på din inglasade uteplats:

  • Tomater
  • Potatis
  • Blommor
  • Olika sorters bär, till exempel jordgubbar, smultron och blåbär

För att skapa en dramatisk och mer iögonfallande inredning av växter i ditt inglasade uterum ska du inreda med växter på höjden. Hitta olika sorters fina boxar och ställ växterna ovanpå dessa så att de kommer upp lite och på olika höjder så ökar du mysfaktorn enormt. Försök hitta blandningar mellan mindre träd och små blommor eller andra växter för att få fram en förtrollande variation. Använd väggar för klätterrankor och sätt upp krokar i taket för att kunna hänga växter i.