Ett inglasat uterum blir för många det mest använda rummet i huset och med isolerat glas kan du njuta av din trädgård hela året. Du kan låta uterummet bli en del av din trädgård genom att ta in olika växter.

Drömmer du om att kunna njuta av din trädgård jämt? Då ska du glasa in ditt uterum. Det är värt att lägga ner tid och pengar på ett uterum som du kan vara i året runt. Tänk när du kan njuta av en god kopp kaffe på hösten under en filt och njuta av din fina trädgård. Glaset håller väder och vind ute men släpper in allt ljus. Att göra inglasning av uterum till sommaren är en bra idé eftersom det är trevligare och enklare att arbeta med glas när det är varmare ute.

Att glasa in uterum kräver bygglov

Att glas in ett uterum är enligt lagen en utbyggnad eller tillbyggnad vilket kräver bygglov och bygganmälan. Innan du glasar in rummet är det bra att fundera över om du vill ha ett vinterbonat uterum eller om det endast är till för sommaren. För ett sommaruterum räcker det med att använda enkelglas och för vintern behöver du 2-glas isolerfönster där profilen är isolerad. Det går också använda 3-glasfönster. Priset för att glasa in ett uterum varierar och beror mycket på dina behov, önskemål och hur stort ditt uterum är. Ett vinterbonat uterum blir dyrare eftersom isolerat glas kostar mer.

Ta in trädgården i uterummet

Att ha ett inglasat uterum gör att villan helt plötsligt blir större. Du kan se det som ett extra vardagsrum där du kan njuta av trädgården på ett helt nytt sätt. Dessutom kan du plocka in mer av trädgården i uterummet. Se uterummet som en förlängning av din trädgård. Har du en temperatur över 5 plusgrader kan du odla olika medelhavsväxter. Att använda uterummet som växthus går väldigt bra.