Om du vill ha gröna och lättskötta växter hemma har du kommit rätt. Man måste faktiskt inte ha gröna fingrar för att ha en massa fina växter hemma. Många har ett stort problem när det gäller växter, nämligen att de helt enkelt inte får dem att överleva.

Vi har tidigare skrivit om att man ska inreda för bästa ljusinsläpp för att växterna ska må bra, men om man inte vill ändra sin möblering eller helt enkelt inte har möjlighet för att få ett bättre ljusinsläpp i sitt hem så finns det ändå växter som passar dig.

Växter som de flesta får att överleva

Nu ska man ju inte dra alla över en kant, men det finns några växter som alla faktiskt borde klara av att ta hand om. Och klarar man inte av att få dessa lättskötta växter att överleva så kanske man ska fundera över att införskaffa plastblommor istället. I en artikel från tidningen Metro tipsar trädgårdsexperten Eric om sju växter som är lättskötta. Växterna Svärmorstunga, Narrfikus, Ampellilja, Crassula, Monstera, Zamiakalla/garderobsblomma och Kopparranka är de som han tipsar om, alla med olika egenskaper men har alla gemensamt att de är fina och lättskötta växter.

Bra att veta trots att du inte är speciellt bra på växter

Får man inte växter att överleva så är man uppenbarligen inte så bra på växter, men det finns dock vissa saker som är viktigt att veta även om du inte är ett trädgårdsproffs. Eric säger att detta bland annat är att man gödslar växter från mars till september, att man inte ska låta växter stå vid element, att de flesta växter trivs bra av ljus och att växter mår bra av att duscha:

”Det är låg luftfuktighet inomhus med golvvärme och element. En dusch då och då sköljer väck dammet så bladen kan ta upp mer sol. För att öka luftfuktigheten för växten kan man också ställa en skål vatten vid växterna.”