Det kommer nya trädgårdstrender varje år och så finns de som hänger kvar. Men det som faktiskt varar är de element i en trädgård som du själv drömmer om, oavsett vad som är inne och inte. Här kommer några av de snyggaste trädgårdstrenderna som funnits att presenteras, allt för att du ska kunna inspireras!

Det bästa med en trädgård är att kunna sätta sig ner och slappna av, umgås och äta antingen själv eller med alla man bryr sig om. Snygga trädgårdsmöbler kan du hitta på exempelvis MallofDesign, tillsammans med annat du kan tänkas behöva.

Drömgrejer för trädgården

Vad är det egentligen som är den ultimata drömmen i trädgården? Det finns massor av saker som är fantastiska att ha i sin trädgård, och här tänkte vi gå igenom några av de drömmigaste grejerna som Sköna Hem skriver om i en artikel. En av sakerna som gör trädgården extra mysig och ger precis helt rätt känsla är genomtänkt trädgårdsbelysning. Det är en trend som varit stark i flera år nu och som bara växer sig starkare. Någon som också är trendigt oavsett år är att skapa ett slags uterum i sin trädgård. Genom att använda fantasin och våga testa på de där designmöblerna eller den där galna loungegruppen, kuddar, rumsavdelare, tygtak, gardiner, mattor och såklart då belysning kan man få sig ett alldeles unikt uterum perfekt för sommarens alla stunder.

Utekök och grill

Men för att kunna hänga utomhus krävs ju också mat eller hur? Och inget är mysigare än att kunna grilla mat på en rejäl grill som rymmer mat för alla i familjen. Eller att ha ett snyggt och praktiskt utekök där alla kan hjälpa till att laga och tillreda det som ska serveras för tillfället. Det blir socialt och de som lagar mat slipper stå inne i skuggan en vacker sommardag.

Fruktträd, bärträd och vildvuxet

Något annat som är extremt trendigt just nu och också sådär drömmigt är att ha frukt och bärträd hemma på tomten. Blomningen på våren är otroligt vacker och frukten som träden får till hösten och sensommaren är ofta supersöt och god, mycket godare än det som finns i affären. Något annat som många konstigt nog drömmer om en vild trädgård. För, vem ser ogräset när det är lite vildvuxet? Men det får inte vara för mycket då det bara ser ovårdat ut. Att ha vildvuxna växter i vissa delar av trädgården skapar härlighet, skriver GP i en artikel. Och dessutom kan man då enkelt blanda stora och små vildvuxna växter för att skapa dynamik i trädgården.

Växter från förr är tillbaks

Växter som är trendiga igen är växter som hade sin topp på 60-talet. I en artikel från HD kan man läsa om att växten Sedum Makinoi, en fetbladig växt som växer vilt och hängande och bra i ampel, Elefantöra, Kaktus, Monsteran och Paradisträd, vilka är riktigt inne just nu. Men det viktigaste är att fylla sitt hem och sin trädgård med växter som man själv tycker om. En annan parameter bra att ta hänsyn till är att växten ska vara lättskött och växter utan blommor, precis som de som är nämnda ovan, är ofta ganska lätta att sköta om. Gröna växter är inne!