Maj månad har tagit sin början och det är dags att äntligen få fixa i ordning trädgården. Varför inte gå ifrån det färgglada tänket och utrusta omgivningen med trendiga mörka färger som bryter av mot det gröna?

 

En av de största trenderna för år 2017 enligt Aftonbladet är den så kallade betongtrenden. Betong är ett material som är både slitstarkt, snygg och enkelt att inreda med utomhus då det håller mot både väder och vind. Dessutom är det prisvärt och miljövänligt då det enbart består av en blandning mellan sand, sten och grus. Betong passar att inreda både stort som smått med, och är fint i allt från en blomkruka eller ljusstake till möbler och inredning. Som van trädgårdsfixare kan man enkelt köpa sin egen betong, vilket ofta säljs i 25-kilossäckar. Man kan sedan blanda denna med vatten i hinkar och forma utefter önskemål.

 

Inred trädgården med marksten och rabatter i svartvitt

Något som är vackert i trädgården är att lägga en gång av marksten och plantera rabatter vid sidan av. Enligt Svenska dagbladet är det inte bara grå betong som är trendigt i år. Mörka och dova färger gäller även för blommor och växter. Två förslag på vackra mörka växter är Dahlior och Alocacia Infernalis, eller black magic som den också kallas. För den som vågar kan det även vara snyggt att blanda svarta och vita växter, som exempelvis svarta papegojtulpaner och vita liljetulpaner.

 

För den som inte vill blanda sin egen betong är en bra lösning att köpa färdig. Detta kan man enkelt göra hos flisbyab.se som har ett brett utbud av marksten i en rad färger och material. För att lysa upp gången och rabatterna kvällstid kan man använda sig av ljusslingor eller lyktor längs kanterna, så att markstenen verkligen syns. Det allra bästa är så kallade solcellslampor, som höjer mysfaktorn och kompletterar de mörkaste hörnen i trädgården under kvällstid.